Oon jo pitkään miettinyt porkkanakakun tekoa ja halusin koittaa nyt munattomana versiona tätäkin... Reseptiä oon muokaillut sopivaksi vuosien mittaan ja kakku on todella "mehevää", tekee sen sitten munilla tai ilman ;)



Taikina:

3 dl öljyä (mielellään auringonkukkaöljyä)
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
3 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria
2,5 dl hasselpähkinärouhetta
5 dl porkkanaraastetta
1 purkki ananasmurskaa (225g)

Sekoita ensin öljy ja sokeri ja lisää sitten toisiinsa sekoitetut kuivat aineet seokseen. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja ananasmurska ja sekoita tasaiseksi.
Kaada korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin verran.



Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu

Sekoita aineet keskenään ja kuorruta jäähtynyt kakku. Itse teen kuorrutteen aina kaksinkertaisena, koska on niiiiiin hyvää!Koristeluun voi käyttää juuri noita marsipaaniporkkanoita + hasselpähkinärouhetta yms.!