Murotaikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita
1 dl tomusokeria
1 muna
Sekoita ainekset muromaiseksi sormin nyppimällä. Vaivaa taikina nopeasti tasaiseksi, muotoile palloksi ja laita kelmutettuna jääkaappiin 1-2 tunniksi.
Kaaviloi taikina levyksi ja levitä se torttuvuoan päälle. Painele taikina reunoille ja leikkaa ylimääräiset reunukset pois. Esipaista pohjaa 190 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia kunnes taikina on kullankeltainen.
Täyte:
Sekoitin täytteen valmiista sitruunatuorejuustosta (1 prk) ja sitruunarahkasta (1 prk).
Marenki:
5 valkuaista
2 dl sokeria
2 dl tomusokeria
Vaahdota valkuaiset, lisää sokeri ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri seokseen lastalla sekoittaen. Levitä marenkiseos täytetyn tortun päälle ja muotoile pinta veitsellä aaltomaiseksi. Paista torttua uunin ylätasolla niin kauan, että marenkipinta saa väriä.
Kommentit