Leivontaherkkujen ohjeesta tehty munaton versio pähkinäisestä piirakasta!

Pohja: (8-10 palaa)

125 g voita

n. 3 dl vehnäjauhoja

2 rkl tomusokeria

hyppysellinen suolaa

 

Voitele ja jauhoita piirakkavuoka (halkaisijaltaan n. 24cm). Sekoita pohjan ainekset palloksi ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Säilytä vuokaa jääkaapissa kunnes täyte on valmis.

 

Täyte:

1 dl vettä

3 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

1 tl vaniljasokeria

300 g erilaisia pähkinöitä rouheena

 

Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa ilman kantta ja anna kiehua n. 5 min. kunnes liemi on sakeaa. Lisää kerma ja anna kiehua vielä 15min. kunnes toffeekastike on paksua. Mausta vaniljasokerilla ja lisää rouhitut pähkinät.

Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä esim. kermavaahdon kanssa!