Tämä ohje Yhteishyvän (1/09) Ruokamaailma-lehdestä näytti niiiiiiin houkuttelevalta että oli pakko kokeilla!Ja hyvää tuli, suosittelen!
pohja:
250g pehmeää margariinia
200g maitorahkaa
4dl vehnäjauhoja
Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan maitorahka ja jauhot. Älä vaivaa taikinaa. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mielellään seuraavaan päivään.
täyte:
1,5dl raakaa puuroriisiä
5dl vettä
1/2 kalaliemikuutiota
5 kananmunaa
1 nippu tilliä
450g graavilohta
rouhittua valkopippuria
(suolaa)
Keitä puuroriisi liemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Keitä kananmunat koviksi, kuori ja viipaloi. Hienonna tilli.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa n. puolen sentin paksuiseksi levyksi (28cm x 38cm). Nosta pellille leivinpaperin päälle. Levitä pohjalle puolet riisistä, lohiviipaleista, tillistä ja kananmunista. Toista toinen kerros samalla tavalla. Mausta tarvittaessa.
Kauli toinen osa taikinasta hieman pienemmäksi levyksi ja nosta se täytteen päälle. Käännä pohjalevyn reunat kansilevyn päälle ja sulje tiiviisti haarukalla painelemalla. Pistele myös kuoreen muutama reikä. Voitele munalla ja paista 200 asteisen uunin alatasossa n. 30 minuuttia.
Kommentit