1347896481_img-73dd96ace434c38757f4be271

Tämä ohje Yhteishyvän (1/09) Ruokamaailma-lehdestä näytti niiiiiiin houkuttelevalta että oli pakko kokeilla!Ja hyvää tuli, suosittelen!

 

pohja:

250g pehmeää margariinia

200g maitorahkaa

4dl vehnäjauhoja

 

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan maitorahka ja jauhot. Älä vaivaa taikinaa. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mielellään seuraavaan päivään.

 

täyte:

1,5dl raakaa puuroriisiä

5dl vettä

1/2 kalaliemikuutiota

5 kananmunaa

1 nippu tilliä

450g graavilohta

rouhittua valkopippuria

(suolaa)

 

Keitä puuroriisi liemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Keitä kananmunat koviksi, kuori ja viipaloi. Hienonna tilli.

 

1347896513_img-2c54501eef6c71e437ee5aa26

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa n. puolen sentin paksuiseksi levyksi (28cm x 38cm). Nosta pellille leivinpaperin päälle. Levitä pohjalle puolet riisistä, lohiviipaleista, tillistä ja kananmunista. Toista toinen kerros samalla tavalla. Mausta tarvittaessa.

 

1347896494_img-79e8c7532d29358a15e8715be

Kauli toinen osa taikinasta hieman pienemmäksi levyksi ja nosta se täytteen päälle. Käännä pohjalevyn reunat kansilevyn päälle ja sulje tiiviisti haarukalla painelemalla. Pistele myös kuoreen muutama reikä. Voitele munalla ja paista 200 asteisen uunin alatasossa n. 30 minuuttia.