2015-11-08%2013.33.15.jpg

Isänpäiväkakku appiukolle :D Kakun (pääosa) täytteenä mariannea, valkosuklaata ja mansikkaa. 

Vartalo on muotoiltu riisimuromassasta, jota kokeilin tehdä nyt ensimmäistä kertaa. Oli sen verran kätevää että aion kyllä jatkossakin käyttää sitä tämän tyyppisiin kakkuihin! Pinta jää sen verran rosoiseksi kuitenkin että sitä täytyy veistellä sileämmäksi tai kuorruttaa ennen massalla päällystämistä. Itse käytin massan alla kermaa.

 

Riisimuromassa:

50g voita

200g vaahtokarkkeja (valkoisia)

150g riisimuroja

Sulata voi miedolla lämmöllä suurehkossa kattilassa. Lisää joukkoon vaahtokarkit ja sekoittele hiljalleen kunnes vaahtokarkit on sulaneet. Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon riisimurot. Jäähdytä massaa hetki. Muotoile massasta erilaisia kakun osia painelemalla sitä tiiviimmäksi ja veistelmällä siitä oikeita muotoja. Riisimuromassaa voi käyttää vielä seuraavanakin päivänä kun säilyttää sitä esim. pakastepussissa.