Taikina:
2 dl juoksevaa voita
1,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 rlk (tummaa) kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään (kaakao kannattaa siivilöidä) ja lisää ne voi/sokeri-seokseen. Lisää vielä maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15min. Taikinasta riittää isompaankin (20cm x 30cm) vuokaan, mutta mitä pienempää vuokaa käyttää, sitä paksumpi pohjasta tulee. Itse käytin tuota isompaa vuokaa.
Kuorrutus:
nämä määrät sopivat juuri tuohon isompaan pohjaan ja ovat noin-määriä, koska teen kuorrutteen usein silmämääräisesti...
350 g tomusokeria
0,5 dl keitettyä kahvia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
Aineet sekoitetaan keskenään niin, että kuorrutteesta ei tule liian juoksevaa eikä taas puolestaa liian "jäykkää" levittyäkseen pohjan päälle. Kahvia/tomusokeria tulee siis lisätä aina sen verran että saa kuorrutteesta juuri "sopivaa". Kuorrute levitetään jäähtyneen pohjan päälle ja koristellaan esim. strösseleillä. Palat kannattaa leikata vasta kun kuorrute on jähmettynyt.
Kommentit