Pitkästä aikaa päivitystä tännekin... Oon sairastellut koko viikon ja sitä ennen on ollut jälleen niin kiirettä töissä ja vapaalla, ettei oo ehtinyt/jaksanut tehdä mitään ylimääräistä... Ehkä leipomukset on vähentyneet myös siitä syystä, että lopetin 14 vuotta kestäneen karkkilakon ja nyt onkin sitten kirimistä kun pitää maistella kaikkia vanhoja herkkuja :)
Noh, ens viikolla on tulossa ainakin yksi ristiäiskoriste ja sithän onkin pian jo joulu!Kaapissa odottais valmis piparkakkutalo koristelua-hyvä tilaisuus kokeilla pikeeriä (jos vesku kananmuna-allergisena suostuu tähän)!Mutta asiaan...



Tämä ohje on Leivontaherkuista, tosi nopea ja helppo tehdä eikä mikään yltiömakea, vaikka tämän tyyppiset kakut yleensä on.

Pohja:

100 g sulatettua voita tai margariinia
100 g (n. 7 kpl) täysjyväkeksejä
1/2 dl pähkinärouhetta (itse käytin hasselpähkinärouhetta)

Murskaa keksit ja lisää joukkoon rasva ja pähkinärouhe. Painele taikina irtopohjavuokaan (halk. n. 20cm) ja parin sentin korkeudelle reunoille.

Täyte:

 2 dl kuohukermaa
2 dl rahkaa (itse käytin vaniljarahkaa)
1/2 dl tomusokeria
n. 100g pakastevadelmia

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita rahka ja tomusokeri joukkoon. Soseuta vadelmat kevyesti ja sekoita ne täytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Koristelu:

n. 100 g vadelmia
valkoista/tummaa suklaata raastettuna
(itse käytin wiener nougat crushia)

Ota jähmettynyt kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla!