Niin, alunperin tein siis bebe-leivoksia, bravuuriherkkuani!Nämäkin valmistan munattomina, mutta tässä tapauksessa koostumus ei kärsi siitä ollenkaan.Leivospohjat: (n. 15kpl)
200g voita
1,5dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
n.1,25dl maitoa (1 munan sijasta)

Ainekset sekoitetaan keskenään ja taikina painellaan leivosvuokiin tai kuten mun tapauksessa, suoraan pellille yrittäen saada pohjiin mahdollisimman pyöreät reunat :) Leivospohjista tehdään melko ohuita ja ne saavat olla uunissa n. 15min., 175 asteessa.


Täyte:
Täytteen olen tehnyt yleensä vaniljakiisselistä, koska kerma-voi-sokeritäyte on tuntunut liian makealta jo muutenkin makeissa leivoksissa. Vaniljakiisseli on myös kevyempi vaihtoehto!Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa vaniljakreemiä (valmistin vaniljakreemijauheesta) ja toimi tosi hyvin!Täytettä ei saa laittaa leivospohjiin liikaa ja sen tulee olla melko tasaisesti levitetty, koska pilkistää muuten sokerikuorrutuksen alta. Hyvä keino on täyttää leivokset lämpiminä, koska vaniljakreemi/kiisseli levittyy silloin parhaiten!Ennen kuorrutusta laitan leivokset jääkaappiin viilenemään hetkeksi.
 

Kuorrute:
Kuorrutus tehdään tomusokerista, johon lisätään muutama ruokalusikallinen vettä ja pari tippaa (vaalean)punaista elintarvikeväriä. Määriä en osaa sanoa, koska teen tämän aina näppituntumalla. Tärkeää on vaan muistaa, että sokerikuorrutteenkin täytyy olla todella paksua, koska juoksevana ei pysy leivosten pinnalla!

Päälle perinteisiä nomparelleja ja bebet ovat valmiita :)