On ollut niin paljon hommia töissä ja kotona ettei oo ehtinyt väsäämään hetkeen mitään....Eikä lomasta tietoakaan ennen kesää :(
Nyt kuitenkin kokeilin tehdä tälläisiä suklaa-mantelikeksejä, joita oon kokeillut joskus ajat sitten... Tälläkertaa tein ilman munaa, koska kukas muu niitä syö kuin Vesku :D :DLeivospohjat (n.20kpl, riippuen keksien koosta/muotista jne.)

200g pehmeää voita
2dl tomusokeria
1/2 sitruunan kuori raastettuna
4 dl vehnäjauhoja
175g jauhettuja/rouhittuja manteleita
(1 keltuainen jonka sijasta laitan maitoa vaan sen verran että taikinasta tulee "sopivaa")

Voi, tomusokeri ja sitruunankuori (+keltuainen) sekoitetaan keskenään ja taikinaan lisätään jauho ja mantelijauhe. Käytin tälläkertaa rouhetta, joka sekin sopii hyvin, mutta hankaloittaa vähän palojen leikkaamista...Taikina kaaviloidaan n. 0,5mm paksuiseksi levyksi, josta voidaan painaa esim. muotin avulla sopivia paloja. Itse tein viivoitinta apuna käyttäen 4,5cm x 4,5cm kokoisia paloja, mutta ihan yhtä hyvin voi tehdä esim. pyöreitä tai suorakaiteen muotoisia keksejä!
Pohjat paisteaan 180 asteisessa uunissa n. 10-15min.

Täyte
 
150g vadelmamarmeladia

Kuorrutus

250g tummaa taloussuklaata
pinnalle valkosuklaarouhetta/mantelirouhetta/pistaasipähkinärouhetta

Puolet leivospohjista erotetaan ja niiden kansi kastetaan sulatettuun suklaaseen. Ennen kuivumista pinnalle ripotellaan koristeet. Kun keksien kannet ovat kuivuneet, levitetään lopuille pohjille marmeladitäyte ja kannet painellaan kiinni. Keksit saavat kuivua vielä hetken.